Izvor: RTS, 01.Sep.2023, 20:55

Професорка која је претрпела насиље у школи остала без пуног фонда часова, колеге протестовале

Марија Стевановић, професорка која је прошлог новембра претрпела насиље на часу, ове школске године ради у три школе, две у Трстнику и једној у Крушевцу. За пун фонд часова недостаје јој 24 одсто. Иако је конкурисала на упражњено место за професора енглеског у једној >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << крушевачкој основној школи, њена молба је одбијена.
Професорка енглеског језика Марија Стевановић која је у Техничкој школи у Трстенику у новембру на часу доживела физичко, психичко и дигитално насиље од стране тојице ученика који су јој измакли столицу одржала је два часа у свом одељењу.

"Све је било нормално, причали смо о толеранцији, различитостима, све оно што је написано у смерницама министарства. Ја  бих волела да се цела прошла година није десила, да је прошла школска година била као и све остале, па макар ја и остала сада технолошки вишак", каже Стевановићева.
Oве школске године Стевановићева ради у три школе - две у Трстнику и једној у Крушевцу. За пун фонд часова недостаје јој 24 одсто. Иако је конкурисала на упражњено место за професора енглеског у једној крушевачкој основној школи, њена молба је одбијена.
Због тога што је Марија Стевановић технолошки вишак и што њен проблем није адекватно решен, у знак подршке, раније данас окупила се група грађана и њених колега.
Како истиче професорка математике Нела Спасојевић, све је могло да се реши, али није било добре воље.
"Бољом расподелом, мало већим ангажовањем свих и разумевањем за колегиницу није морало да дође до тога да после свега што је доживела и преживела остане без пуног фонда часова", сматра Спасојевићева.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.