Izvor: RTS, 31.Avg.2023, 11:10

Апел Министарства просвете да се не снимају ученици у "Рибникару“, у Младеновцу и Смедереву

Министарство просвете апеловало је на све медије да 1. септембра, током првог дана нове школске године, не фотографишу и не снимају ученике школа "Владислав Рибникар", као и у Младеновцу и Смедереву, које су погођене трагичним догађајима у мају ове године, како би >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << се избегла њихова ретрауматизација.
"Молимо медије за разумевање и подршку како би се избегла ретрауматизација ученика који су сведочили трагичним догађајима. На овај начин олакшаћете ученицима ове школе и дати им простор за миран почетак нове школске године. Интерес деце, као и психолошки, емотивни, социјални и физички развој деце свима нама треба да буду приоритет и изнад свих других интереса", саопштило је Министарство просвете.
Наводи се да је апел упућен уважавајући најбољи интерес ученика Огледне основне школе "Владислав Рибникар“, као и ученика школа у Младеновцу и Смедереву који су погођене трагичним догађајима у мају ове године, њихових родитеља, као и запослених.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.