Izvor: RTS, 26.Avg.2023, 13:40

Божовић: Поново ми није дозвољен улазак у Црну Гору

Бивши амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић враћен је данас са граничног прелаза Ранче и није му дозвољен улазак у Црну Гору, иако му је црногорски МУП раније ове недеље укинуо забрану уласка.
Владимир Божовић је у телефонској изјави >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << за Портал РТЦГ рекао да је шокиран одлуком државних органа Црне Горе.
"Ово је прворазредни скандал видели сте пресуду Управног суда и одлуку МУП-а Црне Горе којима ми се дозвољава улазак у Црну Гору. Ја сам због тога и одлучио да данас поново дођем, али на граничном прелазу Ранче, поново ми је уручено решење о забрани уласка. Посебно је невероватно да се ово дешава упркос уверавањима премијера и министара у Црној Гори да ће ми се омогућити слобода кретања и заиста немам речи и не знам шта више да кажем", поручио је Божовић.
Раније је МУП Црне Горе саопштио да је поништило одлуку граничне полиције од 30. септембра прошле године којом је забрањен улазак у ту државу тадашњем амбасадору Србије Владимиру Божовићу.
Одлука црногорског МУП-а је истоветна одлуци Управног суда (УС), који је раније поништио забрану уласка Божовићу у ту земљу.
Божовић је протеран из Црне Горе при крају мандата Владе Душка Марковића, крајем новембра 2020. године. Тада је саопштено да је повредио Бечку конвенцију о дипломатским привилегијама и имунитетима, односно да је омаловажио државу изјавама које су биле недипломатске и политички спорне тадашањој власти.
 
 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.