Izvor: RTS, 25.Avg.2023, 12:34

Трамп пуштен из затвора у Џорџији уз кауцију – полицијска фотографија ушла у историју

Бивши председник САД Доналд Трамп предао се у затвору округа Фултон у Џорџији под оптужбом да је покушао да поништи свој изборни пораз 2020. године. О кривици ће се изјаснити касније, а уз положену кауцију од 200.000 долара Трамп се вратио авионом у Њу Џерзи. Трамп је први >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << бивши председник САД којем је направљена идентификациона полицијска фотографија, која је одмах и објављена. У претходним случајевима против Трампа то се није догодило.
Доналд Трамп је стигао у затвор у Атланти, предао се, фотографисан је и узети су му отисци прстију у оквиру опсежног кривичног поступка који произлази из покушаја бившег америчког председника да поништи изборни пораз у Џорџији 2020. године.

Трампова поворка аутомобила стигла је у затвор у 1.30 по средњоевропском времену, око 30 минута након што је његов приватни авион слетео на Аеродром "Хартсфилд Џексон" у Атланти.
Боравак  бившег председника и фаворита републиканаца за председничке изборе 2024. године у окружном затвору у Фултону био је кратак, трајао је свега двадесетак минута.
Као десети од једанаест оптужених у овом случају који су се већ предали, Доналд Трамп је пуштен уз кауцију од 200.000 долара.
Трамп је први бивши председник САД којем је направљена идентификациона полицијска фотографија, која је одмах и објављена. У претходним случајевима против Трампа то се није догодило.
Трамп (77) је већ ушао у историју као први бивши амерички председник који се суочио са кривичним пријавама, иако четири случаја против њега нису наштетила његовом статусу фаворита у трци за републиканску номинацију за америчке председничке изборе у новембру 2024.

Трамп негира 13 оптужби, укључујући рекетирање и лажне изјаве, и тврди да су оптужбе политички мотивисане.
У среду су се његов бивши адвокат Руди Ђулијани и други саоптужени предали по истом предмету.
Трамп твитује први пут од 2021. године Доналд Трамп је твитовао први пут од 8. јануара 2021. године. Он је  поделио фотографију из затвора и детаље своје веб-странице која се користи за прикупљање новца за његову кампању.

Трамп је након што је блокиран на Твитеру покренуо сопствену платформу друштвених медија. Блокаду Трамповог профила  прошле године је укинуо нови власник Твитера Илон Маск, али се Трамп до данас није оглашавао.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.