Izvor: RTS, 19.Avg.2023, 19:31

Вучић с Каталин Новак и кнезом Албертом од Монака на отварању Светског првенства у атлетици у Будимпешти

Председник Србије Александар Вучић састао се у Будимпешти са председницом Мађарске Каталин Новак кнезом Албертом II од Монака, на церемонији отварања Светског првенства у атлетици.
Председник Србије Александар Вучић састао се у Будимпешти са >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << председницом Мађарске Каталин Новак, на церемонији отварања Светског првенства у атлетици.
Вучић је на Инстаграм профилу будућностсрбијеав навео да је то најбоље место за почетак разговора о великим будућим заједничким пројектима. 
"Као и увек, срдачан и пријатељски сусрет са председницом Мађарске Каталин Новак, овога пута на величанственој церемонији отварања Светског првенства у атлетици у Будимпешти. Управо ово место и јесте најбоље за почетак разговора о великим будућим пројектима на којима можемо заједно да радимо, поготово имајући у виду амбициозне и смеле планове Србије у предстојећем периоду. Живело пријатељство и партнерство Србије и Мађарске", написао је Вучић.
Вучић с кнезом Албертом од Монака у Будимпешти на отварања Светског
Председник Србије састао се на церемоинији отварања Светског првенства у атлетици у Будимпешти и са кнезом Албертом II од Монака.
Вучић је на Инстаграм налогу будућностсрбијеав написао да је искористио ову прилику да  понови позив кнезу Алберту да поново посети Србију.
"Кратак сусрет са искреним пријатељем Србије кнезом Албертом  II од Монака на церемонији отварања Светског првенства у атлетици у Будимпешти. Поновили смо приврженост снажењу односа између двеју земаља, који су засновани на великом међусобном поштовању. Искористио сам прилику да поновим позив кнезу Алберту да поново посети Србију", навео је Вучић.
Председник Србије је раније данас у Преображенској цркви у Сентандреји присуствовао и богослужењу поводом Преображења, крсне славе те цркве.
Он је од епископа будимског Лукијана примио орден првог реда Епархије будимске, који је установљен и обновљен поводом великих заслуга председника Вучића за српски народ у Мађарској и Румунији и његовог личног доприноса и доприноса српске државе за дијаспору.
Вучић борави у Мађарској поводом Дана државности те земље и отварања Светског првенства у атлетици.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.