Izvor: RTS, 19.Avg.2023, 17:06

Одређен притвор шесторици осумњичених припадника криминалне групе због крађе возила у земљама ЕУ

Виши суд у Београду одредио је до 30 дана притвор шесторици осумњичених припадника организоване криминалне групе који се сумњиче да су крали кола на територији Европске уније и довозили их у Србију.
Притвор је одређен окривљенима Г.Т., Ж.Ч., А.К., >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Д.Ч., М. С. и Д.С., јер  постоје особите околности које указују да ће окривљени, сваки понаособ, ометати поступак утицањем на сведоке, као и услед постојања особитих околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело, наводи се у саопштењу Вишег суда у Београду.
Такође, како се наводи, притвор је окривљенима Ж.Ч. и Д.С. одређен и будући да постоје околности које указују на опасност од бекства.
Окривљенима Г.Т. и Ж.Ч. на терет се ставља извршење кривичног дела удруживање ради вршења кривичних, односно они су означени као организатори те групе, а окривљенима А.К., Љ.Г., Д.Ч., М.С., Д.С. и Ђ.З. извршење кривичног дела удруживање ради вршења кривичних дела.      
Такође, окривљенима Г.Т. и Ж.Ч. на терет се ставља извршење по једног продуженог кривичног дела - прање новца и фалсификовање исправе.
Окривљенима Д.С., А.К., Љ.Г., Д.Ч., Д.С. и Ђ. З. терете се за по једно продужено кривично дело прање новца у помагању, као што се окривљени А.К. Љ. Г. и Д.Ч.  терете да су извршили продужено кривично дело фалсификовање исправе, а окривљени  М.С. терети се и да је извршио  једно кривично дело прање новца. 
Јуче су ухапшени организатори организатори криминалне групе Г. Т. (55.) и Ж. Ч.(46), као и А. К.(32), Љ. Г.(40), Д. Ч.(20), Д. С.(43) и М. С.(48). 
Како је МУП раније навео у овој акцији привремено су одузети аутомобили високе класе, луксузни кампери, као и комби возила која су, како се сумња, од стране ове организоване криминалне групе украдена на територији земаља ЕУ, након чега су довезена на територију Србије и, у унапред обезбеђеним гаражама, радионицама-штековима, преправљана и касније продавана на основу чега су осумњичени остварили вишемилионску противправну имовинску корист.
Претресом станова и радионица осумњичених пронађено је и привремено одузето више десетина хиљада евра, више стотина хиљада динара, оружје и муниција у нелегалном поседу и већа количина ауто-делова.
Такође, пронађена је и електронска опрема за преправљање бројева шасија и мотора, као и већа количина фалсификоване пратеће документације и регистарских ознака.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.