Izvor: RTS, 19.Avg.2023, 12:22

Преминуо професор Ћемал Долићанин, први ректор Државног универзитета у Новом Пазару

Професор доктор Ћемал Долићанин, први ректор Државног универзитета у Новом Пазару, који је на челу ове установе био од њеног оснивања до 2012. године, преминуо је изненада у Новом Пазару у 79. години.
Професор Ћемал Долићанин рођен је 1945.године. Завршио >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је Природно-математички факултет Универзитета у Београду, на коме је и магистрирао.

Звање доктора наука стекао је 1980. године на Природно-математичком факултету Универзитета у Приштини, а звање редовног професора математичких наука 1985. године.
Био је предавач на универзитетима у Србији и гостујући професор на универзитетима у Немачкој, Русији и Белорусији. Аутор је бројних универзитетских уџбеника и стручних и научних радова.
Током богате професионалне каријере био је продекан Природно-математичког факултета Универзитета у Приштини, декан Факултета техничких наука Универзитета у Приштини, декан Електротехничког факултета Универзитета у Приштини, проректор за наставу и научни рад Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, потпредседник Националног савета за високо образовање и председник Комисије за акредитацију и проверу квалитета.
Као професор емеритус обављао је функцију координатора мастер и докторских студија Државног уиверзитета.
Звање академика Јужнословенских нелинеарних наука стекао је 2009. године.
Сахрана професора Ћемала Долићанина обавиће се у недељу на Великом гробљу у Новом Пазару. Поворка полази у 13 часова од Букрешке џамије, саопштио је Државни универзитет.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.