Izvor: RTS, 19.Avg.2023, 08:22

Брејвик тужи Норвешку због кршења својих људских права

Масовни убица Андерс Брејвик тужио је Норвешку због наводног кршења својих људских права јер га држи у "екстремној изолацији".
Адвокат Ојштајн Сторвик рекао је за Ројтерс да Андерс Брејвик тужи државу јер је био у екстремној изолацији 11 година >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и нема контакт са другим људима, осим са својим чуваром.

Он је додао да је његов клијент прошле године пребачен у други затвор, као и да су се надали да ће тамо имати боље услове и да ће моћи да упозна друге људе, али да се то није догодило.
Брејвик је у јулу 2011. године убио 77 људи, већином тинејџера, у пуцњави која се сматра највећим злочином који је потресао Норвешку.
Он тренутно служи најдужу 21-годишњу затворску казну у Норвешкој, која може да буде продужена уколико и даље буде представљао претњу по околину.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.