Izvor: RTS, 18.Avg.2023, 19:39

Српска листа: Полиција упала у просторије Канцеларије за КиМ

Српска листа саопштила је да је на захтев ''нелегалног, нелегитимног и лажног'' градоначелника Северне Митровице група полицајаца и општинских инспектора ушла у зграду у којој се налазе просторије Kанцеларије за Kосово и Метохију, Покрајинског Фонда за пензијско >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и инвалидско осигурање као и Kосовско-митровачког управног округа у насељу Бошњачка махала у Kосовској Митровици, и том, приликом тражили да им се каже ''на основу ког документа'' се те институције налазе у тој згради."
У саопштењу Српска листа позива међународну заједницу и Европску унију да се јасно огласи и ''каже да ли је ово акција која значи деескалацију, јер српски народ сматра да је то додатна ескалација на терену''.
''По њиховом, та зграда је у власништву општине, ту су запосленима рекли да имају наредбу да 'ослободе' тај и све друге објекте који су у власништву општине, као и да ће поново доћи у понедељак.
Како се оцењује, то је очигледно почетак даљег малтретирања грађана јер се на списку објеката које косовске институције сматрају својим налазе и зграде у којима су смештени болница, дом здравља, школе, факултети, универзитет'.
Додаје се да је ''ова претња'' део плана протеривања ''свега српског'' са KиМ, као и одузимања права на рад грађанаима, али и онемогућавања пружања услуга грађанима на KиМ.
Наглашава се да су о тој, али и о осталим акцијама упереним против српског народа, обавештени су главни преговарач Европске уније Мирослав Лајчак и други међународни представници, али да за сада, нажалост, нема реакције
"Међународна заједница мора најхитније да заустави акције којима се угрожава мир на северу Kосова и Метохије и спречи Kуртија и његове послушнике да протерају Србе са Kосова и Метохије'', закључује  се у саопштењу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.