Izvor: RTS, 18.Avg.2023, 16:59

Адвокати траже одлагање суђења Трампу због наводног покушаја да поништи изборе

Адвокати Доналда Трампа, бившег председника САД, затражили су од федералног судије у Вашингтону да одложи суђење Трампу. Реч је о суђењу због оптужби да је наводно покушао да поништи изборни пораз од Џозефа Бајдена 2020. што је довело до упада у Капитол 6. јануара >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << наредне године. Трампови адвокати траже одлагање за април 2026. године.  
Адвокати траже да суђење Доналду Трампу због оптужби у вези са упадом у Капитол хил 6. јануара 2021. године, буде одржано након председничких избора у новембру 2024. године, на којима Трамп предњачи за републиканску номинацију, преноси Ротјерс.

"Јавни интерес је у правди и правичном суђењу, а не у журби у доношењу пресуде", навели су Трампови адвокати.
Специјални тужилац Џек Смит, затражио је претходно од америчког окружног судије Тање Чуткан да закаже суђење Трампу за 2. јануар 2024, односно две седмице пре него што се дају први гласови за републиканску номинацију за председничке изборе.
Иначе, против Доналда Трампа у последњих пет месеци подигнуте су четири оптужнице.
Последњу оптужницу подигла је велика порота у савезној држави Џорџији због покушаја да у тој држави поништи свој пораз од демократе Џозефа Бајдена на председничким изборима 2020. године.
Осим Трампа, оптужено је још 18 особа, укључујући бившег Трамповог шефа кабинета Марка Медоуза, као и адвокате Рудија Ђулијанија и Џона Истмана.
Реагујући на подизање још једне оптужнице, бивши председник САД је рекао да је реч о политички мотивисаним и намештеним оптужбама.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.