Izvor: RTS, 16.Avg.2023, 15:48

Министарство одбране БиХ обуставља пријем кандидата на основну војничку обуку због инцидента у Пазарићу

Кандидат М. Ђ. на војничкој обуци у Центру за основну обуку Оружаних снага БиХ у касарни у Пазарићу починио је тежу повреду војне дисциплине, због чега је обустављен поступак његовог пријема и донесено рјешење о прекиду основне војне обуке, саопштено је из Министарства >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << одбране БиХ.
Оружане снаге БиХ су након ванредног догађаја на основној војничкој обуци у Центру за основну обуку предузеле неопходне мере за утврђивање релевантних чињеница и одговорности актера у Пазарићу.
У саопштењу је истакнуто да Оружане снаге БиХ настављају да инсистирају на поштовању Закона о служби, Етичког кодекса понашања и осталих законских регулатива и прописаних процедура од стране свих припадника система одбране, истичући да ће сваку повреду истих строго санкционисати.
РТРС је у уторак објавио незваничне информације према којима је у касарни у Пазарићу, у Центру за обуку, кандидат за Оружане снаге бошњачке националности напао ножем кандидата српске националности.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.