Izvor: RTS, 11.Avg.2023, 16:24

Каменицама нападнута два радника "Градске чистоће" приликом сузбијања комараца у Земуну

Приликом спровођења акције сузбијања одраслих форми комараца методом хладног замагљивања, у насељу Алтина код Земуна јуче су нападнута два радника "Градске чистоће", саопштено је из тог јавно-комуналног предузећа.
Инцидент се догодио око 21 сат, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << када су два нападача изразила негодовање због тога што се на том месту спроводи акција сузбијања комараца, те су каменицама напали екипу ЈКП "Градска чистоћа", након чега су побегли. 

Приликом напада није било повређених, док је на службеном возилу, које екипе Сектора за екологију и унапређење животне средине користе за третман сузбијања комараца, начињена велика материјална штета.
Припадници МУП-а Србије су у брзом року изашли на лице места и извршили увиђај, наводи се у саопштењу. 
ЈКП "Градска чистоћа" оштро је осудила све учесталије нападе на своје запослене који часно и предано раде свој посао, за добробит свих суграђана, и напомињу да ће бити предузете све неопходне законске мере, јер је предузеће у обавези да заштити све своје запослене и неће се толерисати нити један вид насиља. 
Препарати које екипе "Градске чистоће" користе за третман сузбијања комараца регистровани су од стране Министарства за заштиту животне средине и уписани у Привремену листу биоцидних производа, те грађани немају разлога за страх, нити за овакву врсту неприхватљивог  понашања. 
ЈКП "Градска чистоћа" апелује на грађане да имају у виду труд и посвећеност запослених, као и значај посла који они обављају за све грађане, те да се уздрже и омогуће запосленима да несметано обављају свој посао.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.