Izvor: RTS, 10.Avg.2023, 06:05

Гробље за кућне љубимце у Београду - шта треба да знају власници

За највише месец дана Београд би требало коначно да добије гробље за кућне љубимце. Сви детаљи још нису познати, али чињеница је да радови напредују у Блоку 51.
Требало би да радови на гробљу за кућне љубимце буду готови до краја лета. Изграђене су >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << интерне саобраћајнице, паркинг, стазе и пратећи објекти, а ових дана монтира се надстрешница. Идеја о гробљу за кућне љубимце постоји годинама тако да је надживела многе псе и мачке.

Већина је мислила да ради оно што мора у датој ситуацији, па су гробља настајала и у парковима и шумама. Стручњаци, међутим, не препоручују да се кућни љубимци тако сахрањују.
"То свакако није нешто што ми препоручујемо, штавише скрећемо пажњу да могу да угрозе свој живот, здравље других животиња па и људи, посебно ако су ту неки водотокови. Није свако земљиште предвиђено за збрињавање тела угинулих животиња", каже ветеринар Предраг Цветковић.
Директор Ветерине Београд Будимир Грбић каже да бисте било коју врсту анималног отпада или леша сахранили морате да знате да ли је тло подводно. Према његовим речима, свако живо биће се на крају распада, а приликом распада патогене форме се формирају и врло лако могу да угрозе људе и друге животиње.
Укупна површина комплекса гробља за кућне љубимце је 15.376 квадратних метара, а Јавно комунално предузеће "Погребне услуге" Београд добиће још једну надлежност. Тренутно се, како су нам у саопштењу рекли, ради на формирању техничке службе за тај посао.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.