Izvor: RTS, 07.Avg.2023, 05:58

Кијев преузео одговорност за ударе на мостове између Крима и Херсонске области; Самит у Џеди без конкретних решења

Рат у Украјини – 530. дан. Заменица украјиснког министра одбране Хана Маљар каже да је најтежа ситуација на правцу Купјанска. Из заробљеништва пуштена 22 украјинска војника. Оружане снаге Украјине преузеле су одговорност за ракетне ударе на мостове између Крима >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и Херсонске области. Протест у Њујорку против наставка пружања војне и финансијске подршке Кијеву.
Настављају се борбе у Украјини. Москва је оптужила Кијев за ракетни напад на мостове између Крима и Херсонске области, за које је касније Украјина преузела одговорност. Руске власти саопштиле да су украјинске беспилотне летелице оборене изнад Москве и пограничне Брјанске области.
Кијев је, са друге стране, саопштио да је Русија током протекле ноћи покренула вишеталасни напад на Украјину. Тврди да је у масовном нападу Москва употребила десетине ракета и дронова, те да је погођен центар за трансфузију крви у Харковској области, и да има погинулих и рањених.
Украјински председник Володимир Зеленски оцењује да ће будући ваздушни штит Украјине постати база ваздушног штита у Европи. 
Међународни самит у Џеди без конкретних решења, учесници се сложили о важности наставка консултација како би се отворио пут миру.
Одржан протест у Њујорку против наставка пружања војне и финансијске подршке Кијеву.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.