Izvor: RTS, 06.Avg.2023, 14:35

Обрачун страних држављана на Палићу, једна особа животно угрожена

Током преподнева дошло је до сукоба међу страним држављанима у пансиону на Палићу. Грађани који живе у околини пансиона наводе да су чули пуцањ. Након опсежне интервенције суботичких лекара, тешко повређени Ирачанин је у стабилном стању.
На Палићу >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је око 9.30 часова дошло до сукоба међу страним држављанима који су смештени у пансиону у Улици Лајоша Kошута, јавља дописник РТС-а из Суботице.
Kако РТС сазнаје, тешко је рањен 25-годишњи ирачки држављанин.
Иако су се у обрачуну чули пуцњи, повређени Ирачанин има вишеструке повреде ножем у пределу стомака. Након опсежне интервенције суботичких лекара, тешко повређени Ирачанин је у стабилном стању.
Начелник Севернобачког округа: Повређени је регуларни мигрант Начелник Севернобачког округа Бојан Шоралов рекао је за РТС да су екипе МУП-а и Хитне помоћи одмах изашле на терен.
"Констатовали су повреде хладним оружјем, више убодних рана. Лице је пребачено у болницу. У току је операција", навео је Шоралов.
Додао је да се ради о регуларном мигранту који је код себе поседовао документ, као и сва лица која се налазе у смештајном објекту.
"Лице има 25 година, долази из Ирака", истакао је Шоралов и додао да држављани Србије нису повређени у инциденту.
"У сваком случају, безбедност јесте угрожена и све док имамо овакву ситуацију, док имамо миграције у Србији, у Суботици ћемо свакако имати безбедносни проблем. На нама је, на свим институцијама, на безбедносним службама да умањимо тај проблем што је више могуће", навео је Бојан Шоралов.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.