Izvor: RTS, 06.Avg.2023, 12:40

Месец дана притвора за Пантића и Зарића

Основни суд у Приштини одредио је месец дана притвора Момиру Пантићу и Жарку Зарићу који се сумњиче да су наводно починили ратни злочин у општини Исток током рата на Косову и Метохији 1998/99 године. Пантић и Зарић су претходно саслушани.
На саслушању >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << су били адвокати Небојша Влајић, бранилац Момира Пантића и Дејан Васић, бранилац Жарка Зарића.

Зарић је повратник у селу Љубожда код Истока. Ухапшен је јуче у свом селу а тужилаштво га сумњичи да је починио ратни злочин протв цивилог становништва у периоду од 1998. до 1999. године. Био је командир подстанице полиције у селу Ракош.
Момир Пантић је ухапшен дан пре Зарића, на пункту Мердаре.
Његов адвокат је изјавио да је осумњичен за наводну командну одговорност за одређене догађаје који су се десили током рата 1999. године, у општини Исток.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.