Izvor: RTS, 04.Avg.2023, 22:57

МУП: Пратимо временске непогоде у региону, локалне самоуправе да предузму неопходне мере

Министарство унутрашњих послова саопштило је да интензивно прати кретање временских непогода које су задесиле земље у региону и да се предузимају све неопходне мере.
У складу са временским непогодама у региону, као и са прогнозама РХМЗ-а, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << предузимају се све неопходне мере у циљу превентивног деловања на заштити од последица обилних падавина, као и заштити становништва и њихове имовине, саопштио је МУП.
Како се наводи, вршилац дужности помоћника министра и начелника Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић проследио је налог за предузимање превентивних и оперативних мера, преко свих 27 организационих јединица у Србији, градоначелницима, председницима општина као и начелницима управних округа.
Циљ је спречавање и отклањање последица временских непогода и заштита живота људи, материјалних и културних добара.
Републички хидрометеоролошки завод објавио је упозорење на временске непогоде и наглу промену времена током ноћи и у суботу на подручју Србије.
Помоћник директора РХМЗ-а Горан Михајловић рекао је за РТС да су током ноћи, у западним и северним крајевима, могући пљускови са грмљавином, уз локалну појаву града.
У суботу, од средине дана, у већини крајева биће нестабилно време, са условима за пљускове са грмљавином, обилније падавине, нарочито на подручју Баната, у деловима Београда, Шумадије и Поморавља, рекао је Михајловић.
Према његовим речима, могућ је и олујни ветар, али не орканске јачине.
Метеоролог: Не очекује се невреме као у Словенији Михајловић истиче да су најављене количине падавина и грмљавина у категорији опасних временских појава, али се не очекује да нашу земљу задеси невреме попут оног које је погодило Словенију, при чему су страдале три особе.
У суботу у већини крајева биће између 5 и 7 степени нижа температура, али на југоистоку и даље топло, око 35 степени.
У недељу се очекује даљи пад температуре, тако да ће у недељу и почетком седмице бити између 22 и 25 степени у већини места, што је осетно свежије и пријатније, рекао је Михајловић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.