Izvor: RTS, 04.Avg.2023, 10:37

Почело друго рочиште у случају Слађана Трајковића

У Основном суду у Приштини почело je друго рочиште у случају Слађана Трајковића из Северне Митровице, кога Специјално тужилаштво терети за наводни ратни злочин на КиМ у периоду од 1998. до 1999. године.
Претходно рочиште, када је требало да буде прочитана >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << оптужница, одложено је, јер Тужилаштво није доставило комплетну документацију адвокату оптуженог.

Рочиште је затворено за јавност, а претресу присуствује породица Слађана Трајковића.
Трајковић је ухапшен 15. децембра прошле године у Бошњачкој махали у Северној Митровици и од тада се налази у притвору.
Специјално тужилаштво Косова је против окривљеног Слађана Трајковића подигло оптужницу за ратни злочин против цивилног становништва у периоду од 1998. до 1999. године, у селу Резник у општини Вучитрн и околним селима.
Трајковић је почетком новембра месеца прошле године, заједно са другим колегама, напустио Косовску полицију у знак протеста против насиља које власти у Приштини спроводе над Србима на северу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.