Izvor: RTS, 02.Avg.2023, 14:12

Први камп за даровиту децу у павиљону Научног центра у Шапцу

У оквиру програма подршке  социјалном становању и активној инклузији Европска унија инвестирала је у изградњу објеката за најосетљивије друштвене групе  у Шапцу око 850 хиљада евра.
Породице које су добиле нове домове посетио је шеф Одељења за >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << сарадњу Делегације ЕУ у Србији, Никола Бертолини, који је потом обишао и објекат павиљона Научног центра – фабрике идеја на Летњиковцу за 21. век који је урађен уз помоћ средстава у оквиру пројекта ЕУ ПРО ПЛУС.

Инвестиција је вредна 450 хиљада евра а први камп даровите деце биће организован крајем августа.
Никола Бертолини истиче да је такав пројекат јединствен у његовој пракси и да је представљао велики изазов.
"Брига о потенцијалима деце је један од најлепших задатака за сваког родитеља а уколико општина прави овакав простор и брине о оваквом простору, онда је то од немерљивог значаја за заједницу", истиче шеф Одељења за сарадњу Делегације ЕУ у Србији.
"Веома сам позитивно изненађен оним што сам видео и једва чекам да се вратим за годину дана и видим један од тих кампова, да видим ту децу која добијају додатну наставу", додаје Бертолини.
Градоначелник Шапца Александар Пајић напомиње да ће надарени ученици добијати нова знања од најбољих наставника.
"Имамо смештајни капацитет за 40 ученика који овде могу да бораве вишедневно и за четири наставника који ће са њима радити. Жеља нам  је да уврстимо програме који неће бити само физика, биологија и хемија", каже Пајић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.