Izvor: RTS, 01.Avg.2023, 16:24

Јагодински зоо врт богатији за младунче ламе

У јагодинском зоо врту бораве 52 животињске врсте са свих меридијана. Најмлађу становник је младунче ламе које још увек није представљено посетиоцима.
Младунче ламе старо је месец дана и као и све бебе воли да истражује околину. За потребе снимања >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Марко који о њему брине од првог дана извео га је на травњак, што је за дечкића који још увек нема име било изазовно па је желео да оњуши сваки цвет и грм у околини.

“Имао је неких седам осам килограма, отприлике тако нешто.-Вама можемо да захвалимо што је овако порастао већ,како сте га хранили?-Па тако рећи да, храњен је ручно на цуцлу вештачком храном", каже Марко Фријанг, радник зоо врта у Јагодини.
Мајка после рођења није желела да брине о свом младунцу, али му љубави не недостаје јер је као и свака беба миљеник запослених.
“Тако да је она наша занимација, прати их у стопу, шета по врту тако да буде јако занимљива и посетиоцима који се нађу некад у тренутку да је сретну и виде и упознају", наводи Ивана Ристић Илић, директорка зоо врта у Јагодини.
Када за неколико дана и званично буде представљен јавности младунац ламе добиће и име. Како ће се звати одлучиће најмлађи посетиоци зоо врта у Јагодини.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.