Izvor: RTS, 01.Avg.2023, 12:18

Покрет "Ново лице Србије" постаје политичка странка

Покрет "Ново лице Србије" и Реформистичка странка донели су одлуку о уједињењу два политичка субјекта у јединствену странку која ће наступати под именом "Ново лице Србије" и чији ће председник бити народни посланик Милош Парандиловић.
Народни >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << посланик и будући председник "Новог лица Србије" Милош Парандиловић каже да ће од данас наступати као политичка странка и да ће један од потпредседника бити Александар Вишњић, оснивач Реформистичке странке и професор Медицинског факултета у Нишу.

"Пре неколико месеци отпочели смо преговоре са колегама из Реформистичке странке и донели одлуку о уједињењу наше две организације. Делимо сличне, готово идентичне политичке ставове и није било никаквих препрека уједињењу наша два политичка субјекта. Од данас ћемо наступати као политичка странка", истакао је Парандиловић.
Каже да ће "Ново лице Србије" бити конзервативна, умерено десна политичка опција која верује да Србија заслужује боље од, како каже, националног и економског суноврата који живимо више од осам деценија.
"Инсистираћемо на демонтажи овог накарадног поретка који је од Срба направио јефтину радну снагу у сопственој земљи. Предуслов опоравка државе и друштва јесте пад режима СНС-а. Вучић је поробио српски народ и управља Србијом као приватном прћијом. Агонија мора да се заустави јер Србија заслужује далеко више од ове ненародне власти. Једно од главних програмских начела биће борба за обнову Краљевине Србије на челу са принцом Филипом. Један смо од ретких народа који је изнедрио своје династије и најразвијеније земље у свету су краљевине. На овај начин Србија би се вратила себи и потсетила цео свет на своју славну историју", истакао је Парандиловић.
"Уверени смо да можемо да направимо боље и срећније друштво" Потпредседник "Новог лица Србије"  и професор Медицинског факултета у Нишу Александар Вишњић каже да је Милош Парандиловић доказани борац против режима и човек који дубоко верује у нову и бољу Србију.
"Уверени смо да заједно можемо да направимо боље и срећније друштво и да славна историја која нас обавезује буде путоказ у будућност. Млади су наша снага, Србија мора да препозна таленте и да улаже у њих а не да се радује што напуштају нашу земљу којом господаре деца партијских функционера. Учествујем у оснивању локалних одбора Новог лица Србије и радује ме чињеница да ту видим много младих људи који верују у нашу странку", изјавио је Вишњић.
Најављује да ће почетком октобра одржати оснивачку скупштину "Новог лица Србије" у Београду, где ће усвојити програм, изабрати руководство покрета и представити их јавности.
"Позивам и остале странке, удружења и групе грађана које деле наше политичке ставове да се укрупнимо и направимо једну здраву конзервативну опцију која ће бити залог за будућност", закључио је Вишњић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.