Izvor: RTS, 31.Jul.2023, 12:16

Спајић: Мислим да смо убедили Милатовића да имамо већину за мандатара и формирање Владе

Мислим да смо убедили председника Јакова Милатовића да имамо већину за мандатара, али и за формирање Владе касније, рекао је председник Покрета Европа сад Милојко Спајић након консултација са председником Црне Горе Јаковом Милатовићем.
Милојко >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Спајић је поручио да су разговори били неформални, као и да су се бавили принципима којим би се будућа Влада бавила и ко би могао да буде мандатар за формирање будуће Владе.
"Убијеђени смо да имамо већину за мандатара, а касније и већину за формирање Владе", рекао је Спајић.
Нагласио је да сматра да ће имати подршку 41 посланика у парламенту.
"Мислим да је задатак мандатара да када постане мандатар тражи већину од 41 посланика. Видели смо да је та већинска Влада нешто што је оптималан сценарио и да не би понављали грешке претходника мислимо да треба тежити већинској Влади", додао је Спајић.
Спајић је, одговарајући на питања новинара, рекао да је имао неформалне разговоре с представницима коалиције "За будућност Црне Горе" (ЗБЦГ), али да су се првенствено држали принципа.
Милатовић је данас на Цетињу започео консултације о мандатару, а током дана састаће се и са представницима Демократске партије социјалиста (ДПС), а онда са представницима Нове српске демократије (Нова).
Из Службе за информисање председника Црне Горе саопштено је да ће састанак са ДПС-ом почети у подне, док ће се Милатовић у 15 сати састати са представицима Нове српске демократије.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.