Izvor: RTS, 29.Jul.2023, 19:34

Отац у САД осуђен на више од пола века затвора због смрти двогодишње ћерке коју је изгладњивао

Џефри Ексон из америчке савезне државе Канзас, чија је двогодишња ћерка умрла након што је данима била без хране док је он био у несвести због количине попијеног алкохола, осуђен је на скоро 57 година затвора.
Ексон је добио маскималну казну након >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << што је у априлу осуђен по оптужбама које су, између осталог, укључивале тешко угрожавање детета и убиство првог степена, пренео је Топика капитал џорнал а пренео Асошијетед прес.
Ексон (47) је позвао је Хитну помоћ 5. јануара 2021. године и пријавио да је његова ћерка Аурора Ексон престала да дише, тврдећи да се она "недавно изгладњивала".
Окружни тужилац округа Шони Мајк Кејгеј рекао је да је дете било хладно на додир када је пронађено и да је изгледало да је мртво неколико дана.
Патолог је за смрт девојчице окривио облик потхрањености који се зове маразмус.
У спаваћој соби Ексона пронађено је пет празних флаша пића, саопштили су истражитељи. Утврдили су да Ексон данима није хранио нити бринуо о својој деци због проблема са зависношћу.
Ексонов шестогодишњи син, који је имао четири године када му је умрла сестра, сведочио је на суђењу да их је његов отац закључавао у собе по неколико дана без хране док је, како је рекао, спавао.
Шинејд Николс, мајка деце, рекла је да је пристала да Ексону дâ старатељство над децом јер јој услови живота нису дозвољавали да се брине о њима.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.