Izvor: RTS, 28.Jul.2023, 07:43

Мали број слова, велики инцидент британске војске

Министарство одбране Велике Британије покренуло је истрагу након што су званичници случајно послали мејлове са поверљивим информацијама Малију, уместо Пентагону.
"Мали број“ мејлова намењених Пентагону послат је у Мали због случајног изостављања >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << слова "и“ из адресе електронске поште.
Британски званичници су послали поруке на адресу која се завршава са ".ml" доменом те западноафричке земље, а не са ".mil" који је званични имејл суфикс америчке војске.
Иста грешка у САД откривена је раније овог месеца и довела је до тога да су милиони војних мејлова упућени Малију.
Како се наводи, размере инцидента из Велике Британије, о ком је први известио британски Тајмс, је блед у поређењу са инцидентом из САД.
Портпарол бртанског Министарства одбране рекао је да су покренули истрагу након што је "мали број мејлова грешком прослеђен на нетачан домен е-поште".
"Уверени смо да нису садржали никакве информације које би могле да угрозе оперативну безбедност или техничке податке. Све осетљиве информације се деле на системима дизајнираним да минимизирају ризик од погрешног усмеравања. Министарство одбране стално прегледа своје процесе и тренутно предузима програм рада за побољшање управљања информацијама, спречавање губитка података и контролу осетљивих информација", казао је портпарол.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.