Izvor: RTS, 22.Jul.2023, 13:10

Беране, срушио се мали спортски авион у Лим - посада неповређена

Мали спортски авион, који је требало да учествује на авио-регати у Беранама, срушио се у реку Лим у селу Горња Ржаница код Мурине. Посада остала неповређена. Не зна се узрок пада авиона.
Авион је био опремљен специјалним падобраном који се отворио >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и успорио пад, тако да нико није повређен, рекао је директор ТО Беране, Иван Радевић.
Организатори авио-регате су Порталу РТЦГ казали да се још не зна узрок пада авиона.
Како сазнаје Портал, авионом је управљао швајцарски пилот, један од најискуснијих из те земље. Због ветра је морао принудно да слети. 
Констатована су мала оштећења на летелици.
Хидро-авио регата одржава се на аеродрому у Беранама, а најављено је учешће великог броја малих авиона и хидро летелица.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.