Izvor: RTS, 20.Jul.2023, 06:03

На базене уз стрпљење – неко мора да изађе да бисте ушли да се расхладите

На друштвеним мрежама свакодневно се појављују снимци редова испред београдских базена. Прошлог викенда на Ташмајдану је било више од 1.000 купача, а од почетка сезоне на базенима у Кошутњаку свакодневно има између 2.500 и 3.000 посетилаца. Уз картицу или новац за карту, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << овог лета се на базене мора са много стрпљења.
На друштвеним мрежама освануо је током викенда снимак редова испред једног београдског базена. Кажу, неко мора да изађе да бисте ушли да се расхладите.

Прошлог викенда на Ташмајдану је било више од 1.000 купача, а како би за све било безбедно на базен може да уђе до 1.500 људи. Медији су претходних дана преносили да се за улазак на београдске базене чекало и по неколико сати.
Од почетка сезоне, 23. јуна, на базенима у Кошутњаку свакодневно има између 2.500 и 3.000 посетилаца.
"Од како је почела купалишна сезона, од 23. јуна, у почетку је било нешто више купаца, редовних купаца карата, а нешто мање корисника београдске картице за отворене базене и сада у последњих петнаестак дана тај број се изједначио и полако имамо већ више који користе могућност бесплатног уласка на базен", рекао је Милан Савић, директор Завода за спорт и медицину спорта. 
Цене дневних карата на београдским базенима износе између 400 и 500 динара за одрасле, односно од 100 до 350 за децу. Постоје и породичне карте које коштају до 900 динара, а ту су и полудневне, које се умањују за 100 динара, на неким базенима од 16, а на другим од 17 часова.
"Највеће гужве су колико сам успела да видим око 16 или 17 сати, када неки људи заврше са послом, и просто када мисле да су пријатније температуре, па онда тада дођу, али у принципу стално је гужва", рекла је Тамара Перовић, секретар спорта на Ташмајдану.
Уз карту, трошак је и лежаљка, коју већина изнајмљује. Цена лежаљке је од 250 до 300 динара. Ако уз то желите и хладовину, сунцобран ћете платити још 250 динара. Вода нам помаже да се расхладимо, али у току дана треба нешто и појести и попити.
Надлежни тврде да и поред великог броја купача са бесплатним картама, ипак нису на губитку.
Милан Савић каже да базени апсолутно нису на губитку. "Не знам за остале, ја причам за Завод за спорт. Апсолутно сви корисници који улазе кроз београдску картицу су евидентирани, плаћен је порез на услугу коришћења базена и наравно Град ће на крају платити све те услуге које смо евидентирали током сезоне. Добили смо нешто средстава авансно, други део средстава добићемо по заврштеку сезоне", истиче Савић.
"Град свакако увек помаже спортским центрима, па тако и СЦ Ташмајдан, тако да је уз нас", каже Тамара Перовић.
Судећи по снимцима на друштвеним мрежама, може се десити да за улазак чекати док се неко други довољно не расхлади. Принцип је такав да када се створе велике гужве, док један купач не изађе, други не улази.
Зато на базане, уз картицу или новац за карту, са много стрпљења. Али у ове вреле дане, из перспективе београдских скоро 40 степени, вреди чекати.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.