Izvor: RTS, 19.Jul.2023, 19:14

Разорно невреме погодило Хрватску и Словенију, троје погинуло

Три особе су погинуле, а више је повређено у великом невремену које је погодило Хрватску. Олуја је изазвала пустош широм Словеније, где је једна особа страдала.
Хрватску је погодило јако невреме. Разорни ветар је носио све пред собом у Загребу, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << а обилна киша поплавила је улице, јавља портал Индекс.

"Данас послијеподне подручје више жупанија захватило је врло јако невријеме. Тијеком невремена и због пада стабала смртно су страдале три особе, више особа је озлијеђено, а настала је и велика материјална штета ", саопштила је служба цивилне заштите.

Због невремена које је погодило Загреб око 16 сати, ватрогасци су имали 50 интервенција.
"Жупанијски центар 112, Загреб отежано комуницира са журним и комуналним службама због великог броја позива у кратком времену (преко 700 позива у 45 мин)", објавила је на Твитеру служба цивилне заштите.
Олуја изавала пустош широм Словеније, једна особа погинула Једна особа данас је погинула на Бледу након пада дрвета које је срушило жестоко невреме, саопштила је полиција из Крања.
Временске непогоде данас поподне захватиле су Словенију, крећући се од запада ка истоку, и довеле до велике штете широм земље, пренела је агенција СТА.

Додаје се да су две особе повређене у удару грома у кампу код Мозирја у северној Словенији, а три су у шоку.
Код Метлике падао је град величине тениске лоптице, а хиљаде људи је остало без струје, иако извештаји који стижу из електропривреде показују да су нестанци струје углавном били привремени.
Ватрогасна јединица је такође упућена у оближњи камп Менина, где је дрво пало на два шатора и аутомобил, али на срећу нико није повређен.
У Љубљани је однео део крова са Плечниковог стадиона и на Дунајску улицу, а у Цељу је откинут део крова са фудбалског стадиона.
То је друга јака олуја која је погодила Словенију за мање од 24 сата, док нове олује већ стижу у Словенију са запада, а Агенција за животну средину очекује да ће невреме прећи земљу до 22 сата.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.