Izvor: RTS, 14.Jul.2023, 09:32

Затишје на Хоргошу, очекују се гужве током целог викенда

Један од ударних летњих викенда је пред нама. Многи путници из Западне Европе крећу ка морским дестинацијама ваздушним и копненим путевима кроз нашу земљу. То значи огроман број возила на нашим главним саобраћајницама, али и на граничним прелазима. На Хоргошу где >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << се ситуација брзо мења, у протеклих 12 сати у Србији, на улазу је било око 12.000 путника.
У овом тренутку је затишје, али се ситуација јако брзо мења. Ноћас се мало спавало на Хоргошу, јер је био веома интензиван саобраћај током целе ноћи.

У протеклих 12 сати у Србији, на улазу је било око 12.000 путника, у 3.500 путничких возила и 38 аутобуса.
Деведесет одсто тих путника су са страним пасошима, односно возила са страним таблицама, а 90 одсто њих су турски држављани који иду ка својој домовини.

То што се сада мање чека, можда 10-15 минута на улазу на Хоргошу, значи да мађарска страна ради спорије. То је обично тако, јер наша царинска и гранична контрола су доста убрзани с обзиром да има осам улазних трака и да се оне отварају по потреби.
Сада можда ради 4-5 трака, шеста за аутобусе, али то ће се све променити чим нови већи талас стигне из Мађарске.
У овом тренутку треба око сат времена да би се из Мађарске изашло на суседном граничном прелазу Реске.
Према подацима Мађарске полиције на граничном прелазу Томпа, треба око два сата сада да би се напустила суседна земља.
Веће гужве ће се створити данас и на суседним граничним прелазима Хоргошу - Хоргош 2 и Бачки виногради.
Наши грађани ће веома лако изаћи из Србије, али приликом повратка биће проблема да уђу у земљу због транзитних туриста све до недеље увече.
Гранични прелаз Бачки виногради ради петком, суботом и недељом све до септембра продужено, од 7 до 22 сата, а гранични прелаз Бајмок петком. суботом и недељеом ради до поноћи. То је добра веза за све оне који из Србије крећу ка Бечу и даљим дестинацијама у западној Европи, јер ће ту избећи гужве које се стварају на путевима у Мађарској.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.