Izvor: RTS, 10.Jul.2023, 06:06

Вучић са Милатовићем у Београду

Председник Србије Александар Вучић угостиће председника Црне Горе Јакова Милатовића. Након свечаног дочека испред Палате "Србија", одржаће се састанак двојице председника и пленарни разговори делегација двеју земаља, предвођени Вучићем и Милатовићем, након чега >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << се очекује обраћање медијима двојице председника.
Посета Милатовића Србији прва је након његових званичних посета Бриселу и институцијама ЕУ и НАТО-а, а како је раније рекао, циљ јој је јачање политичких и економских односа две државе и унапређење регионалне сарадње. Милатовић је јуче допутовао у Београд где га је дочекао шеф дипломатије Србије Ивица Дачић.

Председник Милатовић поручио је синоћ на свечаном пријему у Црногорској кући у Београду, да  долази у Београд "у намери да дâ допринос ревитализацији политичких односа две земље".
Милатовић је изјавио раније да ће у фокусу његове посете Београду бити потпуна нормализација односа са Србијом као важним економским партнером.
Најавио је да ће се састати са председником Србије Александром Вучићем и саопштио да ће га позвати да дође у Црну Гору.
"Вучић је био на мојој инаугурацији. Сигуран сам да ће доћи", рекао је Милатовић. Истакао је да ће најважнији сегмент посете бити поновно успостављање дипломатских односа на нивоу амбасадора, пошто ни Србија нема амбасадора у Подгорици, нити Црна Гора амбасадора у Београду.
"Акценат ће бити и на другим темама: економска сарадња, заједнички инфраструктурни пројекти, заједнички пут ка Европској унији, али тема око амбасадора је предуслов", навео је Милатовић.
Најавио је и да ће положити венац на Споменик незнаном јунаку на Авали.
"На тај начин одаћу почаст заједничкој историјској борби Србије и Црне Горе. Грађани Србије су помагали Црној Гори, тако да ћемо на тај начин заокружити посету", закључио је Милатовић.
Милатовић ће се у Београду састати и са председником Народне скупштине Владимиром Орлићем. Најављено је да ће положити цвеће испред Основне школе "Владислав Рибникар“.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.