Izvor: RTS, 09.Jul.2023, 20:08

Девојчица коју је тешко повредио пас стабилно, али су лекари опрезни са прогнозама – животиња збринута у карантину

Четворогодишња девојчица, коју је синоћ тешко повредио пас у Сремчици, оперисана је и у стабилном је стању, потврђено је РТС-у у Дечјој универзитетској клиници у Тиршовој. Власник пса је девојчицин ујак који је на одмору, а она је повређена када је са дедом дошла >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << да нахрани куче.
Сведока синоћне трагедије у Сремчици нема. Комшије препричавају да је девојчица када је дошла са дедом да нахрани ујаковог пса, у једном тренутку ставила руку у чинију у којој је била храна и да је пас кренуо да је уједа по рукама, ногама и стомаку.
Деда је успео да је одвоји од помахнитале животиње и спасио јој живот. Тешко повређену, родитељи су је превезли у Тиршову. Хитно је оперисана.
"Масовни су угризи били са различитих страна, и у пределу врата, ногу и леђа, али најкритичније је било у пределу стомака, абдоминална регија, тако да је то било врло једно хитно стање. Брзо се реаговало, и добро је све то завршено у операционој сали. Тренутно је девојчица стабилно, врло је незахвално давати неке даље прогнозе, за сада је уредног раног послеоперативног тока", каже Зорана Станковић, анестезиолог на Универзитетској дечјој клиници Тиршова.
Пас збринут у карантину На место несреће одмах је дошла полиција, а дежурни тужилац је наложио да се обави увиђај и обавестио Зоохигијену да прузме пса.
"Тешко је повредио дете. По налогу дежурног тужиоца уз одобрење власник, послата је екипа да ухвати пса, он је збринут у карантин јавног комуналног предузећа Београд. Преузимање пса је уобичајна процедура. Значи пас који је нанео повреду долази код нас у карантин", наводи Будимир Грубић, директор Ветерине Београд.
Тужилаштво је саслушало деду који је био са девојчицом у време напада. Мештани Сремчице тврде да у насељу имају велики проблем са псима луталицама и да су угрожени и деца и одрасли. Траже од надлежних да појачају контролу и да их заштите.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.