Izvor: RTS, 09.Jul.2023, 17:26

Водитељ Би-Би-Сија оптужен да је плаћао младића за експлицитне фотографије

Водитељ Би-Би-Сија оптужен је да је плаћао тинејџеру за сексуално експлицитне фотографије, о чему ће данас у влади бити одржан хитан састанак с генералним директором британског јавног сервиса.
Наводно је водитељ, чији идентитет још није откривен, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << платио тинејџеру 35.000 фунти (око 40.000 евра) за експлицитне фотографије у периоду од последње три године, а лондонски лист Сан који је први објавио сазнања о томе, тврди да је та млада особа имала 17 година када је водитељ почео да га плаћа.
Та звезда се сликала у доњем вешу и био је "спреман да моје дете наступи за њега", рекла је младићева мајка за лист Сан.
Наводи, које је јуче први објавио "Сан", говоре да је водитељ Би-Би-Сија, платио 35.000 фунти за експлицитне фотографије у периоду од три године.
Мајка тинејџера је рекла за новине да је њено дете, које сада има 20 година, искористило новац од водитеља за набавку кокаина.
Она је казала да е њено дете, ако се наводне исплате наставе, "завршити мртво", објавио је лондонски лист. Сан наводи да се породица младе особе пожалила Би-Би-Сију 19. маја и да су били фрустрирани што се водитељ и даље појављује у програму.
Би-Би-Си је саопштио да све оптужбе разматра веома озбиљно и да водитељ у наредном периоду неће водити емисије.
"Ми третирамо све оптужбе веома озбиљно и имамо предвиђене кораке да их проактивно решавамо", навео је Би-Би-Си у саопштењу.
Мајка је рекла да њено дете, коме је сад 20 година, користило новац које му је водитељ давао да купује дрогу. Дете је за три године од "срећног тинејџера постало зависник који је изгледао као дух", описала је мајка.
Уредница Би-Би-Сија за културу Кејти Разал рекла је да многа питања остају без одговора, попут како је корпорација истражила притужбу породице и да ли је било прикладно да водитељ, чије име није саопштено, остане у етру после озбиљних оптужби.
Чини се да изјава Би-Би-Сија сугерише да је почетна истрага можда била отежана недостатком одговора породице, рекла је она.
Ова тврдња, ако се докаже, значила би да ће каријера водитеља Би-Би-Сија вероватно бити готова.
После ових информација, многи водитељи Би-Би-Сија на друштвеним мрежама негирали да је о њима реч, међу којима и најплаћенији водитељ британског Јавног сервиса, некадашњи енглески фудбалски репрезентативац Гари Линекер.
"Жао ми је што ћу да разочарам мрзитеље, али нисам ја", написао је он на Твитеру.
Придружио му се други водитељ Рајлан Кларк који је на Твитеру написао: "Нисам ја, бејби" и додао да тренутно снима у Италији за Би-Би-Сијев програм.
Огласио се и водитељ Би-Би-Си Радија 2 Џереми Вајн такође се оградивши да се оптужбе не односе на њега.
"Само да кажем да се веома радујем што ћу у понедељак водити моју радио емисију - ко год да је овај 'ББЦ презентер' о коме се прича, имам исту поруку за вас као и Рајлан раније - то свакако нисам ја".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.