Izvor: RTS, 09.Jul.2023, 13:18

Гужве на границама, за улаз у Бугарску треба око три сата

И другог дана викенда гужве на граничним прелазима. На прелазу Прешево, на излазу ка Македонији, возила се задржавају до 40 минута, а на Хоргошу, на улазу у нашу земљу из Мађарске око сат времена. Возачи би требало да рачунају и на време које ће провести на терминалима >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << суседних држава, што знатно продужава време путовања.
Око поднева се најдуже чекало на граничном прелазу Градина. На излаз из наше земље чека се 90 минута, али је попуњена међузона, па се на улазу у Бугарску проводи још два сата.

Колона путничких аутомобила према Димитровграду дуга је око четири километра. Возила се на Градини пропуштају у пет трака, а шеста је резервисана за аутобусе.
У Царини и полицији кажу да се труде да убрзају поступак, али се на бугарској страни возила спорије пропуштају, па су огромне гужве на такозваном међупростору.
Зато је за излазак из Србије и за улазак у Бугарску потребно око три сата.
Више од 95 одсто путника који прелазе границу са суседном Бугарском су турски држављани који раде у земљама Европске уније, а на одмор путују у домовину.
Статистика каже да је за протекла 24 часа границу на Градини прешло скоро 30.000 путника.
Овај гранични прелаз нема адекватну алтернативу, као на границама са другим државама, па се путницима из Србије саветује да путовање прилагоде условима у саобраћају и да овај гранични прелаз избегавају у данима викенда.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.