Izvor: RTS, 09.Jul.2023, 10:33

Дете које је тешко повредио пас у Сремчици оперисано, у стабилном је стању

Четворогодишња девојчица, коју је јуче око 19 часова у Сремчици тешко повредио пас, распоривши јој утробу, оперисана je и тренутно је у стабилном стању, потврђено је РТС-у у Тиршовој.
Дете старости четири године родитељи су својим колима превезли >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << до Универзитетске дечје клинике у Тиршовој јер је претрпело тешке повреде када га је напао пас, који је био познат породици.

Дете је хитно оперисано, а операција је трајала три сата, рекла је за РТС докторка Зорана Станковић.
Тренутно је у стабилном стању и доброг општег стања.
"Највећи проблем биле су ране у абдоминалном пределу, где су и проминирала црева. То је регулисано. Девојчица је сада у Јединици интензивног лечења", каже докторка.
Према њеним речима, рани постоперативни ток је уредан, али се очекује дуже праћење стања.
Др Александар Стијачић из Хитне помоћи рекао је раније за РТС да су родитељи све време били на вези са педијатром и да није било времена да их санитет пресретне због озбиљности повреда. 
"Врло брутално се десио напад на четворогодишње дете, пас му је зубима малтене распорио трбушни зид и део 12-палачног црева му је био извучен ван тела", рекао је др Стијачић.
Отац је одмах ставио у кола дете са мајком, звали су Хитну помоћ и педијатар је детаљно мајци објашњавала шта да ради – да све што има скине са себе, гурне у рану, како би се зауставило крварење.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.