Izvor: RTS, 01.Jul.2023, 11:25

РТС понудио да самостално настави рад на пројекту "Пупин"

Након што је „Атена продукција“, као извршни продуцент, једнострано раскинула уговор о производњи ТВ серије „Пупин“ , Радио-телевизија Србије одмах је упутила „Атени“ понуду да РТС самостално настави рад на том пројекту са већ ангажованим ауторима, интерпретаторима >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и целом екипом.
Од маја ове године, када је РТС-у извршни продуцент доставио документацију за правдање прве рате уплаћеног аванса за припреме пројекта, стручне службе РТС-а утврдиле су велике неправилности у раду „Атена продукције“.
Због пробијања буџета и ненаменског трошења средстава, који су пријављени као трошак пројекта, документација је извршној продукцији у више наврата враћана.
До данашњег дана, уплаћена рата није у потпуности оправдана валидном документацијом.
То је био основни разлог, уз сазнања о нелегалној продаји снимака из „Шаренице“ Туристичкој организацији Србије, због којег је РТС зауставио даље трошење средстава за припрему серије „Пупин“.
РТС је поднео кривичну пријаву против Анете Ивановић, власнице „Атена продукције“, због неовлашћеног располагања снимцима из емисије „Шареница“ који су искључиво власништво Јавног медијског сервиса, а које је „Атена продукција“ Туристичкој организацији Србије приказала као своје и противзаконито приходовала.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.