Izvor: RTS, 28.Jun.2023, 16:37

Четири злата и бронза: Зрењанин свечано дочекао суграђане освајаче медаља на Специјалној олимпијади у Берлину

На летњим Олимпијским играма Специјалне олимпијаде које су одржане у Берлину такмичари из Зрењанина су освојили појединачно у атлетици четири златне и једну бронзану медаљу. Били су део и одбојкашких селекција које су се окитиле златом и сребром. По повратку из >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << немачке приређен им је свечани дочек.
Дочек какав доликује освајачима олимпијских медаља. У центру пажње Филип Бартоле, који је одбранио титулу у трчању на сто метара од пре четири године из Абу Дабија, што је прославио са пуно емоција.
„Трчао сам ко супермен. - Јеси ли прославио титулу када си улазио у циљ? - Када сам улазио, диго сам руке“, каже Филип Бартоле.
Породица, пријатељи, комшије, спортски радници, Дневни боравак "Наша прича" и овога пута су били подршка Филипу на путу ка његовом успеху.
„Ако га у старту породица прихвати, дете са посебним потребама, па мора да га прихвати и околина ужа, а после и шира. Тако да је ето светски човек, познат“, објашњава Филипова мама Радинка.
Катарина Златковић се два пута пела на победничко постоље, трећа је била на 400 метара, а најбоља у скоку у даљ.
„То ми је била јако велика срећа када сам сазнала да сам прво место. Било ми је јако, узбуђена сам јако била, јер нисам очекивала да ћу бити прво место. На 400 метара ја сам трчала 300 метара мало спорије да бих могла у задњи моменат да претрчим све остале“, задовољна је Катрина Златковић.
Летње олимпијске игре Специјалне олимпијаде у Берлину су шесте за редом на којима су наступали спортисти са посебним потребама из наше земље.
„7.000 учесника, спортиста на овим играма, 20.000 волонтера. Отварање је било на Олимпик стадиону у Берлину који је био препун. Ми смо јуче имали затварање код Бранденбуршке капије, где год дас погледате лево и десно испред и иза капије то су били спортисти из 170 нација“ истиче Борислав Нухановић, атлетски тренер тима Специјалне олимпијаде Србије.
Тим Србије је у Берлину имао 72 члана, од чега 11 Зрењанинаца из клуба "Хенди спорт".
 
 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.