Izvor: RTS, 27.Jun.2023, 18:57

Гашић и Хил обишли реновиране просторије Криминалистичко-полицијског универзитета

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић и амбасадор САД Кристофер Хил обишли су реновиране просторије у наставној згради Криминалистичко-полицијског универзитета (КПУ).
Братислав Гашић је поручио да ће инвестиција побољшати квалитет наставног >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << процеса Криминалистичко-полицијског универзитета, а студентима дати могућност да у модерним и адекватним условима стичу знања и вештине, саопштио је МУП.

"Свака инвестиција у образовање је улагање у будућност. То је инвестиција за коју, још на почетку, знамо да ће сигурно дати резултате и сачувати чврсте темеље безбедности, развоја и просперитета сваке "Криминалистичко-полицијски универзитет одшколовао је велики број квалитетних кадрова, који су важан сегмент у систему очувања мира и стабилности Србије и безбедности свих њених грађана и њихове имовине и носиоци најодговорнијих функција у Министарству унутрашњих послова", поручио је министар Гашић.
Захвалио је амбасадору Сједињених Америчких Држава Кристоферу Хилу, ИЦИТАП-у и Међународном бироу за наркотике и владавину закона Стејт департмента (ИНЛ), на континуираним донацијама у циљу јачања капацитета и побољшању услова рада и образовања на КПУ.
Како је истакао министар Гашић, Криминалистичко-полицијски универзитет је дао значајан допринос реформским процесима Министарства унутрашњих послова који за циљ имају модернизацију, боље услове рада и стручне кадрове.
"Колико нам је важно систематско и континуирано школовање будућих полицајаца, говори и то што смо поново активирали Средњу школу унутрашњих послова која ће од 1. септембра, после 14 година, примити ђаке, верујем и будуће студенте Криминалистичко-полицијског универзитета", казао је министар Гашић.
Амбасадор Хил нагласио је да је добро обучена, оспособљена и спремна полиција, кључна за безбедност средине у којој живимо и истовремено за поштовање људских права грађана.
"Обука која се овде пружа је од највећег значаја за безбедност Србије. Обнова овог крила сведочи о томе колико можемо постићи када заједно радимо на остварењу заједничких циљева", рекао је амерички амбасадор.
Истакао је и да ће знања и вештине студената стечених на Криминалистичко-полицијском универзитету знатно допринети још ефикаснијем раду српске полиције.
"Користећи се знањима и вештинама стеченим управо овде, многи ће напредовати до руководећих положаја, предводити своје сараднике и тимове, штитити грађане Србије, спашавати животе, борити се против корупције и организованог криминала и јачати правну државу у Србији", поручио је амбасадор Хил.
Рекао је да ће КПУ и у наредном периоду имати подршку америчких партнера.
Ректор Криминалистичко-полицијског универзитета проф. др Зоран Ђурђевић, истакавши значај сарадње овог универзитета са америчким партнерима у подизању капацитета образовног рада ове образовне установе, захвалио се ИЦИТАП-у и Међународном бироу за наркотике и владавину закона Стејт департмента (ИНЛ).
"Улагање у Криминалистичко-полицијски универзитет представља улагање у полицијску професију, у Министарство унутрашњих послова, а самим тим и у безбедност грађана Републике Србије и владавину права", поручио је ректор КПУ.
Ђурђевић је навео да је реновирање простора од 1.050 метара квадратних од великог значаја за даљи рад студената КПУ.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.