Izvor: RTS, 23.Jun.2023, 12:07

Гашић у Јунковцу код Лазаревца: Обавеза државе је да помогне грађанима

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић обишао је Јунковац код Лазаревца и разговарао са мештанима о последицама поплава, као и о надокнади настале штете.
Гашић је рекао да је обавеза државе према грађанима да помогне колико може.

Како >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је додао, Влада је на седници одлучила да определи одређена средства локалним самоуправама за санирање последица поплава.
"Хајде да видимо како можемо да решимо проблеме и да ваша деца могу безбедно да иду од куће до школе и да више никада немате поплаве као што сте нарочито имали ова два пута“, рекао је Гашић грађанима Јунковца код Лазаревца..
"Када видите комшију да је сипао приколицу ђубрета или бацио веш машину у реку, тог тренутка пријавите комуналној инспекцији или полицији. Нећемо да чекамо три недеље да ли ће опет бити кише. Помоћи ће нам и људи из ‘Колубаре‘“, нагласио је министар говорећи о хитности да се крене у реализацију решавања проблема насталих након поплава.
Додао је припадници Сектора за ванредне ситуације МУП-а имали на хиљаде интервенција и да и даље раде, да су увек ту за своје грађане.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.