Izvor: RTS, 23.Jun.2023, 10:20

Тодоровић: Данас најтоплији дан ове године, сутра велики пад температуре, падавине током ноћи као лутрија

Метеоролог Недељко Тодоровић каже за РТС да се током ноћи очекују велике количине падавина, али локално, док у већини места не би требало да буде проблема. Пад температурe сутра од седам до 10 степени, истиче Тодоровић.
Данас се очекује најтоплији >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << дан ове године, температура ће достићи 37. подељак. Међутим, касно после подне и увече, прогнозиране су нове падавине. Земља је сита воде, још увек нису саниране све штете од поплава, а Републички хидрометеоролошки завод издао је и ново упозорење.

Недељко Тодоровић је у Јутарњем програму рекао да главна промена долази током ноћи, са локалним пљусковима и великим количинама падавина, изразито локално изражених.
"У већини места не би требало да буде проблема са падавинама, тако да је то даље лутрија у којим местима би биле непогоде са великом количином падавина, евентуално и градом и олујним ветром и грмљавином", напомиње Тодоровић.
Главнина догађаја, каже, прошла би до сутра ујутро, али би и сутра поподне било локалних пљускова и грмљавине, више на југоистоку и истоку, у Војводини ређе.
"Најбитније је да стиже освежење са падом температуре од седам до 10 степени, првенствено сутра. У недељу већ далеко мање облака и мања вероватноћа за краткотрајну кишу. Не би требало да буде непогода у недељу, температура слична као у суботу. Већ од понедељка следи благи пораст температуре", наводи Тодоровић.
Током лета, Тодоровић очекује више сунчаних, него кишних дана.
"Мислим да ће бити више сунчаних дана, а само појединим данима, можда сваки пети-шести дан, може да буде освежење са пљусковима и грмљавином", напомиње метеоролог.
Тодоровић каже да ће ово лето бити натпросечно топло, али мање него претходна два, и са мањим бројем дана са екстремно високим температурама, изнад 35 степени.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.