Izvor: RTS, 20.Jun.2023, 15:39

Настављено суђење Беливуковој групи, браниоци износе примедбе

У Специјалном суду у Београду примедбама одбране настављено је суђење организованој групи Вељка Беливука и Марка Миљковића, чији припадници се оптужницом терете за седам убистава, трговину дрогом, ношење и држање оружја, отмице и силовање.
Судија >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је на почетку суђења рекла да је суду достављен допис Тужилаштва за организовани криминал, којим се наводи да је Тужилаштво одустало од гоњења окривљеног-сарадника Н. С. за кривично дело недозовљена производња, ношење, држање и промет оружја и експлозивних материја.
Поступајући тужилац је затим рекао да су окривљени-сарадници испунили захтеве споразума које су склопили са тужилаштвом, те да су њихови искази јасни и у потпуности у складу са осталим доказима.
Нови адвокат Беливука и још неколико оптужених, Ђорђе Томић истакао је да је ово први пут да окривљени-сарадник има двојно својство, односно да је за одређена кривична дела склопио споразум и тако постао сараднк, док је био окривљени за оружје.
Додао је да су сви окривљени-сарадници признали кривична дела којих нема у склопљеним споразумима са тужилаштвом.
Томић захтева од Тужилаштва да се изјасни да ли ће подићи оптужницу против окривљених-сарадника за кривична дела која су признали, а нису обухваћени споразумом или им није поверовало да су учинили кривична дела која су признали, због чега, како сматра, мора да им одузме статус окривљених-сарадника.
Адвокат је предложио суду да поништи све што је до сад урађено на овом суђењу и да суђење крене изнова.
Бранилац Никола Јерковић је следећи почео да износи примедбе на испитивање окривљених-сарадника и њиховим правима, поредећи их са правима оптужених.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.