Izvor: RTS, 17.Jun.2023, 22:29

Канцеларија за КиМ: Двоје деце претучено у Житковцу код Звечана

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је да су припадници "Kуртијеве полиције Росу вечерас у Житковцу крај Звечана брутално претукли двоје деце, K. Р. (15) и Д. Р. (17)". Др Бобан Митровић из КБЦ Косовска Митровица изјавио је да су они стабилно, али да су под тешким >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << психичким стресом.
Како се наводи, они су их присилно зауставили док су возили квад, малтретирали их, гурали, а потом и физички на њих насрнули.

Брат и сестра су са модрицама и хематомима у пратњи мајке примљени одмах у KБЦ Kосовска Митровица, на одељење хирургије где им се указује сва неопходна помоћ и врши комплетна дијагностика, од ултразвука, рендгена, а због претрпљеног стреса и шока биће им на располагању и свака друга врста помоћи и подршке, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.
"Сада је јасно шта Kуртијева специјална полиција ради у Звечану и уопште на северу Kосова и Метохије. Они нису ту да би наводно чували мир, него да би сејали страх међу српским породицама на Kосову и Метохији. Застрашујуће је да се институционално и физичко насиље које над Србима свакодневно врши Аљбин Kурти поново прелива на нашу децу, која такође нису поштеђена Kуртијевог терора", истиче се у саопштењу.
Из Канцеларије за КиМ наводе и да очекују хитну реакцију међународне заједнице и кажњавање починилаца, јер док, како истичу, "Срби невини страдају у Kуртијевим казаматима, дотле ни за један напад на Србе нема казњавања починилаца".
"Једно је извесно - док год је Kуртијева полиција на северу KиМ, дотле неће бити ни мира ни безбедности за Србе а степен њихове угрожености многоструко се увећава из дана у дан", закључује се у саопштењу.
Др Митровић: Деца стабилно, али под тешким стресом Др Бобан Митровић из КБЦ Косовска Митровица изјавио је да је двоје малолетника стабилно, али да су под тешким психичким стресом.
"Дечак је добио више удараца у пределу главе и ударац ногом у пределу слабина, док је сестра, која је била сувозач, брутално скинута са мотора, вучена по земљи и при томе задобила контузионе повреде десног рамена", рекао је Митровић.
Др Митровић је рекао да су обоје налазе на хируршком одељењу, као и да су у току дијагностика и консултативни прегледи.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.