Izvor: RTS, 10.Jun.2023, 06:04

Екипа РТС-а сведочила нападу на Одесу; Бела кућа: Русија добила стотине дронова од Ирана

Рат у Украјини – 472. дан. Напад дроновима на Одесу, погинуле три особе, тврди Кијев. Екипа РТС-а сведочила нападу на Одесу. Украјински председник Володимир Зеленски рекао је у разговору с новинарима да је контраофанзива почела. Бела кућа тврди да је Русији стигло >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на стотине иранских дронова за нападе на Украјину. Повлачи се вода након рушења каховске бране. Канадски премијер Џастин Тридо допутовао је у изненадну посету Кијеву.
Жестоке борбе воде се у Доњецкој области, саопштиле су и украјинске и руске власти.

Украјина је евакуисала више људи у области Херсон, где су, према наводима званичника, најмање четири особе погинуле у поплавама изазваним уништавањем бране Каховка.
Са друге стране, руски председник Владимир Путин рекао је да је украјинска контраофанзива почела и да се то види из коришћења стратешких резерви.
Пентагон је објавио да ће Украјини послати пакет помоћи вредан две милијарде долара који укључује системе противваздушне одбране.
Генерални директор Међународне агенција за атомску енергију (ИАЕА) Рафаел Гроси најавио је покретање програма помоћи Украјини након уништења бране Нова Каховка, који ће представити Володимиру Зеленском током посете Украјини.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.