Izvor: RTS, 09.Jun.2023, 15:49

У Пиротском крају излила се Расничка река

Због снажног невремена праћеног јаком кишом, синоћ се излило неколико река и потока у пиротском и бабушничком крају. Бујица је оштетила локалне путеве, а било је угрожено двадесетак домаћинстава у селу Блато.
 
Бујучне воде повукле су се за >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << само неколико сати, али су оставиле велику штету. Највећа је у домаћинству Стаменовића у селу Блато.
„Када смо отворили врата, ушла нам је река у кућу. Уништен је замрзивач, машина, врата, купатило. Огромна је штета и ја не знам како ће ово да се поднесе“, каже Ружица Стаменовић, из села Блато.
Према подацима месне заједнице у селу Блато је поплављено 21 домаћинство. Углавном су страдали повртњаци.
„Пет, шест пута долази полава. Лук, кромпир, пасуљ, све је уништено. Значи, ја ове године немам ништа“, истиче Верица Стојановић, из села Блато.
Стојан Стоиљковић додаје: „Ово је већ 10-и пут како нас плави и прави проблеме. Неколико пута сам био до општине и они немају решење за то.“
„Очекујемо комисију која ће да дође да процени. Струје има, а водоснабдевање је цистернама јавног предузећа водовод”, истиче Славољуб Ћирић, МЗ села Блато.
У Штабу за ванредне ситуације истичу да су све екипе цивилне заштите и јавних предузећа ноћ провеле помажући грађанима на угроженом подручју. Хитно је саниран локални пут код села Расница, који је био непроходан.
„Видећемо накнадно које радове треба још извести да би се све довело у потпуно нормално стање. За сада је у реду и саобраћај може да се одвија”, наводи Сретен Савов, координатор Штаба за ванредне ситуације.
Саобраћај је отежан на неколико локалних и на магистралном путу Пирот-Лесковац код села Блато и Горчинци. У општини Бабушница још увек је на снази ванредна ситуација због отклањања последица невремена.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.