Izvor: RTS, 09.Jun.2023, 06:03

Суморна временска прогноза – киша, пљускови, грмљавина, понегде и непогоде

У Србији ће и данас бити променљиво облачно, местимично с кишом, пљусковима и грмљавином. Понегде су могуће и интензивније падавине, па се за кратко време очекује и преко 20 литара кише по квадратном метру. Могуће су и непогоде. Највиша дневна температура до 27 степени. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Наставља се променљиво облачно и нестабилно време, местимично са кишом, пљусковима и грмљавином, који ће локално бити обилнији уз краткотрајну појаву града нарочито у другом делу дана.

За кратко време очекује се и преко 20 литара кише по квадратном метру. 
На снази је наранџасти метео-аларм, што значи да су прогнозиранe опасне временске појаве, таквог интензитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова, као и пратити савете које дају надлежне државне службе.
Ветар ће бити слаб, променљивог правца. 
Најнижа температура износиће од 14 до 17, а највиша од 24 до 27 степени. 
У Београду смена сунца и облака, а могућ је и пљусак. Температура ће износити до 25 степени.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.