Izvor: RTS, 04.Jun.2023, 00:00

Вучић се огласио поводом протеста: Само уједињени можемо напред

Само уједињени можемо напред, поручио је председник Србије Александар Вучић после петог протеста "Србија против насиља" који је одржан у Београду. На протест су реаговали премијерка Ана Брнабић и остали високи државни функционери.
Александар >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Вучић, у видео-поруци на Инстаграм профилу buducnostsrbijeav, навео је да је време  да се ујединимо у покушају да земља иде напред, као и у покушају да подигнемо стопу раста.

"Да у заустављању инфлације гледамо да је што брже спустимо испод осам одсто, да покушамо да обезбедимо бољи животни стандард наших људи", рекао је Вучић.
Додао је да је време да "све разлике да преточимо у демократке предности"
"Морамо да почнемо да се бавимо озбиљним проблемима. Ми, који морамо да се бавимо ситуацијом на КиМ, али и сви други да урадимо што можемо да Србија убрзано иде напред. Ово је мој позив свим људима у Србији, без обзира на све њихове разлике: само заједно можемо напред. Зато, хвала свима, и онима који су ми претили вешањем и онима који су ми слали поруке подршке", навео је Вучић.
Истакао је "само заједно можемо у будућност која ће значити бољи живот за наш народ".
Реаговање премијерке Ана Брнабић оштро је критиковала учеснике протеста који су на скуп, како је навела на Твитеру, дошли са обешеном лутком са ликом председника Србије Александра Вучића, подсећајући да су на скуп дошли како би се борили против насиља.
"Како ово објасните деци? Мој син има четири године. Ја сам 'ћале' за вас који промовишете толерантније друштво – и не знам како бих му објаснила. Александар Вучић је пријатељ, отац, син...човек који даје све да Србија буде јача. Имате другачију визију – ОК, али вешање, а борите се против насиља?", поручила је премијерка.
"Срамне слике се шаљу из престонице" Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и члан Председништва СНС Никола Селаковић оштро је осудио, како је навео, позиве на насиље и слике насиља, вређања и мржње током протеста "Србија против насиља" у Београду.  
"Срамне слике се вечерас шаљу из наше престонице. Слике насиља, вређања, и мржње. Прво су носили вешала по Теразијама, а сада позивају на вешање председника државе'', истакао је Селаковић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.