Izvor: RTS, 27.Maj.2023, 07:51

Ванредна Скупштина СНС-а данас у Крагујевцу, бира се ново руководство

Српска напредна странка одржаће данас у Крагујевцу ванредну скупштину странке. Како је најављено, 4.000 делегата бираће ново руководство и донети одлуку о уласку странке у нови шири покрет - Народни покрет за државу.
Српска напредна странка саопштила >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је да ће скупштина странке почети у 12 часова, у хали "Језеро" у Крагујевцу.

Уводни део седнице биће отворен за јавност, након чега ће бити затворена за представнике медија. После одржане седнице, очекују се изјаве, најавила је СНС.
Лидер странке Александар Вучић најавио током скупа "Србија наде“ да ће се бирати ново руководство и да он више неће бити председник странке.
"Ово је последње вече у коме вам се обраћам као предсендик СНС-а, неко други ће преузети моју, вашу, нашу СНС, чији ћу члан остати и верни и одани члан бити. Али ћу бити председник свих грађана Србије, а не председник политичке партије", рекао је Вучић.
Најавио је да ће замолити СНС да буде стожер новог Покрета за државу. 
"Дивни људи од сутра ће преузети руковођење нашом партијом, то је једна од ствари. Али већ за Видовдан, управо због кризе у којој се налазимо, а замолићу СНС да буде стожер свега тога, крећемо у формирање Покрета за народ и државу да бисмо имали базу, ослонац и основу да сачувамо нашу земљу у наредне две, три кризне године које су одлучујуће за будућност Србије. Ја знам да то без СНС-а не може", поручио је Вучић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.