Izvor: RTS, 20.Maj.2023, 12:27

Инаугурација Јакова Милатовића у Подгорици, присуствује Вучић

Новоизабрани црногорски председник Јаков Милатовић биће инаугурисан на церемонији која је почела у Скупштине Црне Горе у Подгорици.
Инаугурација Јакова Милатовића, на којој ће положити заклетву и званично преузети функцијеу председника, почела >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у 12 сати у Скупштини Црне Горе.

Инаугурацији присуствује више од 200 званица, међу којима су званичници из окружења, велики број нерезидентних амбасадора и специјални изасланик САД Габријел Ескобар.
И председник Србије Александар Вучић присуствује ступању на дужност новог председника Црне Горе.

Вучић је на Инстаграму објавио фотографију на којој је са лидерима Демократског фронта Андријом Мандићем и Миланом Кнежевићем.
"На кратком доручку у Зети, са старим пријатељима Андријом и Миланом", написао је Вучић.

Свечаност поводом полагања заклетве новог председника раније је одржавана на Цетињу.
Милатовић је победио на председничким изборима у другом кругу, одржаном 11. априла, у којем је освојио близу 60 одсто гласова.
Иначе, у Црној Гори су за 11. јун заказани ванредни парламентарни избори. Знатно већи број листа него на претходним изборима за аналитичаре осликава тренутну политичку ситуацију и поделе унутар партијског система Црне Горе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.