Izvor: RTS, 19.Maj.2023, 16:11

Реконструкција Клиничког центра у Новом Пазару

У Новом Пазару интензивирани су радови на надоградњи и реконструкцији Опште болнице у којој се лечи 300.000 грађана из овог града и околних места. Пројекат се реализује под покровитељством Министарства здравља, које је само за грађевинске радове из буџета издвојило >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << око 46 милиона евра.
 Радови се изводе предвиђеном динамиком. Прва фаза земљаних радова је при крају.

Реч је о највећој инвестицији у историји здравства Новог Пазара, али и ширег региона јер ви знате да по завршетку свих ових грађевинских радова и по доласку свих људи који су на специјализацији и са новим пријемом радника ова здравствена установа ће прерасти у Клиничко-болнички центар”, наводи Мехо Махмутовић, директор Опште болнице у Новом Пазару.
Ради се и на потпуој реконструкцији постојећих старих одељења, а за то време пацијенти се лече у измештеном привременом простору.
"Комплетно се ради хируршки блок, прави се интерно одељење са 2,5 хиљаде квадрата, комплетно се реконструише и Дом здравља, касније одељења грудно, инфективно и дечије...”, истиче Мехо Махмутовић, директор Опште болнице у Новом Пазару.
Ова здравствена установа, добила је још један, трећи скенер најсавременије генерације који ће помоћи у још бољој и бржој дијагностици тешких обољења као и рендген задње генерације.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.