Izvor: RTS, 19.Maj.2023, 11:49

Косовска застава на прозору зграде Општине Северна Митровица, Ерден Атић положио заклетву

Ерден Атић положио је заклетву на место градоначелника Општине Северна Митровица, пошто је победио на гласању на коме нису учествовали Срби. Са прозора зграде општине Северне Митровица застава тзв. државе Косово је скинута, али је убрзо поново постављена. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Око саме зграде Општине повећано је присуство косовске полиције, а догађај прати велики број медијских екипа.

На локалним изборима на северу Косова и Метохије који су одржани 23. априла услед бојкота Срба победу су однели Албанци.
Од укупно 45.095 бирача гласало је само 1.567. У Северној Митровици победу је однео Ерден Атић из Покрета Самоопредељење са 553 освојена гласа.
Због сложене безбедносне ситуације на Косову и Метохији, председник Србије Александар Вучић одржаће током дана више састанака са домаћим и страним политичким факторима у покушају стабилизације ситуације.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.