Izvor: RTS, 06.Maj.2023, 18:06

Осумњичени за масовно убиство у околини Смедерева и Младеновца признао извршење кривичних дела, одређен му притвор

Осумњичени за масовно убиство у околини Младеновца и Смедерева признао је извршење кривичних дела, наводећи, између осталог, да је употребом аутоматске пушке и пиштоља на три локације, на територији Смедерева и Младеновца – у Малом Орашју и Дубини, пуцао на више >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << особа које су се налазиле у групи, а која није познавао, да би заплашио становништво, саопштило је Више јавно тужилаштво у Смедереву.
ВЈТ у Смедереву саопштава и да је осумњиченом одређен притвор. 
Осумњиченом У. Б. се ставља на терет да је 4. маја у касним вечерњим сатима на територији Смедерева и Младеновца хицима из аутоматског оружја убио осам, а покушао да убије још укупно 12 особа, наводи се у саопштењу.
Како се наводи, приликом претреса осумњиченог и просторија које је користио пронађена је већа количина оружја и муниције, док је приликом бекства са лица места, најпре неовлашћено користио туђе моторно возило, а потом у близини наплатне рампе "Мали Пожаревац" претио бомбом таксисти и путници у том возилу која је била у другом стању.
ВЈТ наводи и да је на такав начин принудио возача такси возила да га одвезе до села на територији општине Крагујевац, где је осумњичени у току преподневних часова 5. маја и пронађен у објекту који је власништво његовог ујака. 
"Након саслушања, Више јавно тужилаштво у Смедереву је ставило предлог да се осумњиченом одреди притвор из свих законских разлога, а предлог је судија за претходни поступак Вишег суда у Смедереву прихватио и одредио му притвор, будући да постоје околности које указују на опасност од бекства осумњиченог, особите околности које указују да ће осумњичени ометати поступак утицањем на сведоке чије испитивање предстоји у истрази, затим јер постоје особите околности да ће поновити кривично дело с обзиром на испољену нарочиту упорност у извршењу кривичног дела, те да постоје околности које указују на узнемирење јавности с обзиром на то да је предузетим радњама, дан након догађаја од 3. маја, код сваког грађанина Републике Србије додатно изазвао и развио осећај личног страха, неспокојства и несигурности", наводи се у саопштењу Вишег јавног тужилаштва у Смедереву.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.