Izvor: RTS, 06.Maj.2023, 09:31

Албанци насрнули каменицама на Србе у Горњем Ливочу

Група Алабанаца напала је синоћ новинара Бојана Антића и његове рођаке у селу Горњи Ливоч код Гњилана, оштетила му аутомобил и није дозволила да оду својој кући након посете родитељима.
Антић је РТС-у рекао да су му са још неколицином рођака најпре >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << препречили пут а онда их засули каменицама. Каже да је нападаче највероватније иритирала посета гостију из централне Србије.

"Дошле су сестре да за славу обиђу родитеље, на њиховим аутомобилима су регистарске ознаке градова из централне Србије, а њима то боде очи. Гађали су нас и псовали. Били смо приморани да се вратимо назад у кућу, позовемо полицију и сачекамо да они одраде свој посао", рекао је Антић .
На аутомоблу је причињена штета, а ово није први случај напада на породицу Бојана Антића. Албанци из села су му недавно претили а пре два месеца су организовалил заседу и претукли његовог оца.
Антић, који ради у служби за информисање у Општкни Ново Брдо, каже да раније нападе на молбу свог оца није пријевљивао како не би додатно угрозио безбедност родитеља који још увек живе у селу. 
Додаје да су сви напади у циљу засташивања како би се из Горњег Ливоча протерала његова али и преосталих петнаестак српских породица.
До 1999. године село Горњи Ливоч надомак Гњилана на истоку КиМ бројало је више од 80 српских домаћинстава и близу 370 људи. Данас их је једва седамдесетак.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.